«Θάφτηκε» από την αφρικανική σκόνη η Κρήτη – Προβλήματα στα λιμάνια

Πλημμύρες και πολλά μποφόρ – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τα προβλήματα που προκάλεσε ο Φοίβος σε όλη τη χώρα

Από την αφρικανική σκόνη «πνίγεται» η Κρήτη, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Το Ηράκλειο Κρήτης καλύφτηκε από αφρικανική σκόνη. Φωτογραφία: Image photo services p.a/InTime

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, το νησί έχει καλυφθεί από την αφρικανική σκόνη λες και πρόκειται για σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Stephen King.

Κινδύνευσαν μαθητές και οδηγός ταξί στα Καλάβρυτα από τις πλημμύρες

Η σκόνη έκρυψε τον ήλιο στην Κρήτη. Φωτογραφία: Image photo services p.a/InTime

Και στην υπόλοιπη χώρα όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο «Φοίβος» σάρωσε όλη την Ελλάδα με πλημμύρες, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σκόνη... παντού στο Ηράκλειο Κρήτης. Φωτογραφία: Image photo services p.a/InTime

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες συνεχίζουν να προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, πάντως λιγότερα, συγκριτικά με το πρωινό σκηνικό του καιρού στις θάλασσες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ.

Kανονικά προβλέπεται να εκτελεστούν στις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων για την Κρήτη.

Από τη Ραφήνα θα γίνει μόνο ένα δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο, ενώ κλειστές εξακολουθούν να είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Τα μποφόρ ξερίζωσαν δέντρα σε Ρόδο και Τήνο

Στην περιοχή των Κιονίων της Τήνου, τα αλμυρίκια ξεριζώθηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν στη μέση του δρόμου διακόπτωντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Άμεσα έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, η Αστυνομία και ο Δήμος Τήνου όπου με ενέργειες τους προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα και να συνεχιστεί κανονικά η διέλευση των οχημάτων.

Και η Ρόδος όμως δε γλίτωσε από τη μανία του «Φοίβου». Το μεσημέρι της Παρασκευής, δένδρο έπεσε στο δρόμο σε κεντρική γειτονιά της πόλης της Ρόδου και προκάλεσε ζημιές σε σταυμευμένα αυτοκίνητα.

Πλημμύρες στη Σπάρτη

Οι ισχυρές καταιγίδες έπληξαν περιοχές της Σπάρτης από τον Καραβά έως τη Σκούρα. 

Ρέματα και χείμαρροι του Ευρώτα ξεχείλισαν, με συνέπεια εκτάσεις να καλυφθούν από νερό και λάσπη. Η στάθμη του ποταμού Ευρώτα στο τμήμα μεταξύ των παραπάνω περιοχών είχε ανεβεί αισθητά και απειλητικά.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 26/01, αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.  Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top