Στα λευκά Πήλιο, Τρίκαλα και Πάρνηθα - Μαγευτικές εικόνες

Προβλήματα στην κίνηση του οχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Δείτε στο timelapse βίντεο τη χιονόπτωση στο Πήλιο

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, με τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας να έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Εν μέσω του σαρωτικού περάσματος της «Πηνελόπης», κρύο, βροχή και θυελλώδεις άνεμοι είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Χιόνια, βροχές και πολύ κρύο: Σαρώνει τη χώρα η «Πηνελόπη»

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Μαγευτικές εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι - Επιμένει η κακοκαιρία

Σε κάποιες περιοχές, όπως το Πήλιο, τα Τρίκαλα, την Ημαθία αλλά και την Πάρνηθα, οι νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και το χιόνι στρώθηκε χάρη και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Πάρνηθα

Από το περασμένο απόγευμα χιόνιζε στην Πάρνηθα. Σήμερα, οι εικόνες από το Καταφύγιο Μπάφι είναι εντυπωσιακές, αφού όλα είναι κατάλευκα. 

Προς το παρόν ο δρόμος για την Πάρνηθα είναι ανοικτός. Από τη διασταύρωση του Καζίνο και μετά, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου. 

Πήλιο

Χιονισμένο είναι το τοπίο και στο Πήλιο, όχι μόνο στο βουνό των Κενταύρων και στα ορεινά του Αλμυρού αλλά και χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, υπάρχει χιόνι από το ύψος του «Σανατορίου» μέχρι και το Καράβωμα, το ύψος του χιονιού είναι 10 εκ. ενώ στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες που κρατούν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Αντίστοιχα, στα ορεινά του Αλμυρού, χιόνισε 6 χλμ. πριν την Ανάβρα, το χιόνι στρώθηκε σε ύψος 5 εκ., ενώ μια αλατιέρα – λεπίδα, κράτησε ανοιχτό τον δρόμο.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι επειδή υπάρχει κίνδυνος παγετού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) και στο δρόμο Χανίων – Δράκειας. Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται και στην Όθρυ μερικά χιλιόμετρα πριν την Ανάβρα, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας στο magnesianews.

Τρίκαλα

Στα λευκά ντύθηκαν και οι ορεινές περιοχές των Τρικάλων. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων, τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους, αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθάριζαν συνεχώς το οδόστρωμα και έριχναν αλάτι. Η χιονόπτωση σταμάτησε το απόγευμα της Πέμπτης και το χιόνι που έπεσε δεν ξεπέρασε τους 20 πόντους στα πιο ψηλά σημεία.

Το trikalaola κατέγραψε μοναδικές εικόνες από τη διαδρομή: Ελάτη – Περτουλιώτικα λιβάδια – Χρυσομηλιά Καλαμπάκας – Αηδόνα Καλαμπάκας και Παλαιοχώρι Καλαμπάκας.

Ημαθία

Προβλήματα στην κίνηση του οχημάτων έχουν δημιουργηθεί, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην περιοχή της Ημαθίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες:

-Στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 21ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου,
-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό_κέντρο και
- Στη Δημοτική Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 10ο χιλιόμετρο έως χιονοδρομικό κέντρο.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top