Μαγευτικές εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι - Επιμένει η κακοκαιρία

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Πρώτη δημοσίευση 15:34

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από τα ξημερώματα σχεδόν όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά το κρύο και τα χιόνια.

Αποτέλεσμα είναι πολλές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Το Star βρέθηκε στο Περτούλι Τρικάλων, και όπως θα δείτε στο video, το χιόνι έχει δημιουργήσει ένα πανέμορφο, λευκό τοπίο, με τις εικόνες να είναι μαγικές.

Χιόνια μέχρι και στην Αθήνα φέρνει η «Πηνελόπη»

Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Πλημμύρισε η Λέσβος: Μεγάλες καταστροφές από τους ορμητικούς χειμάρρους

Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί η κακοκαιρία;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη, σήμερα Πέμπτη, το κυριότερο πρόβλημα θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι θα πνέουν τοπικά έως και 10 μποφόρ.

Και η θερμοκρασία όμως θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στη Βόρεια Ελλάδα, ο υδράργυρος δείχνει 0 βαθμούς κελσίου ενώ στην ανατολική Ελλάδα 2-3 βαθμούς.

Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό στη Δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα, όπου η θερμοκρασία είναι κοντά στους 18 βαθμούς, ενώ στη Σητεία ακόμα και 20.

Αύριο Παρασκευή, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί αλλά όχι με την ίδια ένταση. 

Από το Σαββατοκύριακο όμως, ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2018

Σύμφωνα με το meteo, αύριο περιμένουμε αρχικά κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις βοριάδες.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις βοριάδες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top