Ξέσπασε η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης: «Καθίκι έπρεπε να αυτοκτονήσεις»

Ξεχείλισε η οργή στη δίκη για τη δολοφονία της κοπέλας από τον πατέρα της

Η 18χρονη Ειρήνη

Τεταμένο ήταν το κλίμα σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τον πατέρα της πριν από ένα χρόνο περίπου στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβιώνει η τραγωδία στην Πετρούπολη: Πατέρας έκαψε την κόρη του

«Δολοφόνε, απάνθρωπε», φώναζαν στον κατηγορούμενο συγγενείς της άτυχης κοπέλας, εκτοξεύοντας εναντίον του κατάρες και απειλές. 

«Έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει καθίκι, πήρες το παιδί μου και το έβαλες στο χώμα. Σύντομα  να είσαι και εσύ στο χώμα», φώναζε η μαυροφορεμένη μητέρα της 18χρονης που ζητούσε από τον πρώην σύζυγό της να της πει το λόγο που έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού τους. 

«Γιατί, το λόγο να μου πεις! Είδες πόσο δειλός είσαι, ούτε το λόγο δεν ξέρεις καθίκι. Είσαι τέρας όχι πατέρας. Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί μου την πήρες, γιατί την έβαλες στον τάφο. Τόσο πολύ τη μισούσες; Να πεις την αλήθεια», φώναζε απαρηγόρητη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στο πλευρό της και η πρώην σύζυγος του 55χρονου και μητέρα του μεγαλύτερου γιου τους.

«Αλήτη θα σε κυνηγάω μέχρι να πεθάνεις. Τρία παιδιά έχεις καταστρέψει. Το παιδί σου ντρέπεται ήθελε να έρθει να σε σκοτώσει… Ήθελε να αλλάξει το όνομα του αλλά δεν το άφησα», του είπε όταν τον αντίκρισε μπροστά της.

Ο 55χρονος δεν είπε κουβέντα και δεν τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι του για να κοιτάξει στα μάτια τη μητέρα της Ειρήνης. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για ανθρωποκτονία και εμπρησμό. Η 18χρονη κοπέλα φέρεται να μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους για να καούν. 

Η 18χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Θριάσιο, όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρει. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα που έστειλε η 18χρονη στη μητέρα της τον Σεπτέμβριο του 2017, με το οποίο της έλεγε να μην γυρίσει πίσω στο σπίτι τους, καθώς ο 55χρονος δεν είχε αλλάξει συμπεριφορά. Στο ίδιο μήνυμα μάλιστα άφηνε να εννοηθεί ότι θα τον εγκαταλείψει και η ίδια. 

Ο 55χρονος διάβασε το μήνυμα και βγήκε εκτός εαυτού. Ξέσπασε μεγάλος καυγάς, η κοπέλα αντιστάθηκε, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα χέρια του, γιατί ο πατέρας της είχε κλειδώσει την πόρτα. 

Την πρόλαβε στο διάδρομο και της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια ο άνδρας πήγε στο σαλόνι και έριξε καυτό λάδι σε τρία σημεία του διαμερίσματος, ώστε να βάλει φωτιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top