Βρέθηκαν τα πρώτα κτίρια που θα στεγάσουν «Το σπίτι του Παιδιού»

Εκεί θα ζουν όσα παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το "Σπίτι του Παιδιού" για παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Μια συγκινητική ιστορία την οποία αντιμετώπισε στη σταδιοδρομία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοινώνοντας ότι βρέθηκαν τα πρώτα κτίρια που θα στεγάσουν «Το σπίτι του παιδιού» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αντιμετωπίσει υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου παιδιού το οποίο συνάντησε ξανά στα δικαστήρια στα 19 του χρόνια για την ίδια υπόθεση. Όπως είπε ο υπουργός, η κοπέλα είχε αναγκαστεί να περιγράψει πως την κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της 14 φορές στα δικαστήρια στην πάροδο του χρόνου.

«Μετά την ψήφιση του νόμου για το σπίτι του παιδιού έχουν βρεθεί τα κατάλληλα κτίρια σε Αθήνα και Πειραιά για να στεγαστούν οι δομές. Στη Θεσσαλονίκη παραχωρήθηκε κτίριο από το Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ο κ. Κοντονής επισημαίνοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Το «Σπίτι του Παιδιού» είναι ένας χώρος στον οποίο θα φιλοξενούνται παιδιά τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με διπλό καθρέπτη.

Από τη μια πλευρά θα βρίσκεται το παιδί και ο δικαστικός λειτουργός και από την άλλη ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι θα καθοδηγούν το δικαστικό λειτουργό ως προς τις ερωτήσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνουν και η κατάθεση θα καταγράφεται.

Η μαγνητοσκόπηση της κατάθεσης και η χρήση της όσες φορές χρειαστεί, σύμφωνα με νομολογία του ΕΔΔΑ επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών. 

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top