O καιρός της Τετάρτης: Αφρικανική σκόνη, βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, νεφώσεις και βροχές

Νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. 

Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 25, και στην Κρήτη από 9 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι πυκνότερες, οπότε και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 09 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία στα βόρεια αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top