Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Κυριακής - 2.000 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα

Δυναμικό παρόν και της Εκκλησίας- Νέα ενημέρωση 03-02-2018 08.05

Αυτή την ώρα στην Ερμού ξεκινά το στήσιμο της εξέδρας για το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δύο χιλιάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα φτάσουν στην πρωτεύουσα, ενώ οι διοργανωτές με παρέμβασή τους στην Εισαγγελία, ζήτησαν να υπάρχουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Το σύνθημα το έδωσε ήδη η Κρήτη με τον Ψαραντώνη. Δύο 24ωρα πριν ανέβουν στο συλλαλητήριο ο Ψαραντώνης, με τον γιό του Λάμπη Ξυλούρη και έφιππους Κρητικούς, τραγουδούν πάνω στον τάφο του Καζαντζάκη.

Δύο μέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο έχουν στηθεί ήδη οι ηχητικές εγκαταστάσεις, ενώ από το βράδυ θα αρχίσει να στήνεται η εξέδρα στην αρχή της Ερμού.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του συλλαλητηρίου

 

Η σημαία που βλέπετε είναι η μεγαλύτερη που θα δούμε την Κυριακή στο συλλαλητήριο , στο κέντρο της Αθήνα. Είναι 15 μέτρα το μήκος της και 10 το πλάτος της και συνολικά είναι 150 τετραγωνικά. Όπως μπορείτε να δείτε έχει καλύψει τον τοίχο μιας  τετραώροφης πολυκατοικίας.

Η γιγάντια γαλανόλευκη σημαία είναι παραγγελία ιδιώτη από τη Μακεδονία στο κατάστημα του κυρίου Δημήτρη Παπαδόπουλου στην Καλλιθέα. Έκανε μία εβδομάδα να την ετοιμάσει.

Αυξημένη πάντως είναι η κίνηση σε όλα τα καταστήματα που πουλούν ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες όπου έχουν πάνω το αστέρι της Βεργίνας.

2.000 πούλμα από όλη την Ελλάδα

 

Έξω από τη Μητρόπολη Κορίνθου έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις οι οποίες καλούν τον κόσμο να παρεβρεθεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, το πρωί της Κυριακής, θα φτάσουν στην πρωτεύουσα πάνω από δύο χιλιάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ τα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια. Κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. 

Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

 

Οι διοργανωτές ήδη έχουν ανακοινώσει πως στο συλλαλητήριο εκτός από τον Μίκη Θεοδωράκη θα μιλήσει και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Ο Αρχιεπίσκοπος από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει».

«Είναι εθνικό θέμα. Μερικοί πάνε να το κάνουν κομματικό. Βεβαίως θα δώσω το παρόν. Δεν θα είμαι πάνω στην εξέδρα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Κυριακή

 

Την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό, Συντάγματος,  Πανεπιστημίου και Ομόνοιας, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές.

 

 

Δείτε  ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top