Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς

Πρωτοφανείς εικόνες, με άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε πολίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ

Πρωτοφανείς εικόνες, με άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε πολίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί. Σε ένα ασυνήθιστο σκηνικό έπεσαν χημικά εντός του κτιρίου, εξαιτίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκίνησαν την Τετάρτη (29/11).

Διαδηλωτές που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς επιχείρησαν να τους ματαιώσουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε πανδαιμόνιο στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να χρησιμοποιούν ακόμη και πυροσβεστήρες για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στην αίθουσα που εκείνη την ώρα γινόταν πλειστηριασμός.

Πρωτοφανείς εικόνες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: ΜΑΤ και χημικά σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών - Tρεις τραυματίες

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν προς την έξοδο του κτιρίου με χημικά. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους διαδρόμους του Ειρηνοδικείου.

Ένας διαδηλωτής κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν άγρια με γκλομπ στο κεφάλι. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ένας πολίτης που έχασε σε σημερινό πλειστηριασμό ένα οικόπεδο και ένα γραφείο.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top