Εφιάλτης δίχως τέλος στη Δυτική Αττική: 15 οι νεκροί - Νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Απελπισμένοι οι κάτοικοι - Είναι χωρίς ρεύμα και νερό / Νέα ενημέρωση 19:49

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που πλήττει από τα ξημερώματα της Τετάρτης τη Δυτική Αττική. Οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο ολοένα και αυξάνονται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο αριθμός των θυμάτων είναι 15 εκ των οποίων, 10 άνδρες και 5 γυναίκες.

Ακόμη, υπάρχουν 17 τραυματίες, εκ των οποίων 11 άνδρες και 6 γυναίκες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Το υπουργείο, ακόμα, τονίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Ο ακριβής αριθμός νεκρών και τραυματιών δεν μπορεί ακόμα να διευκρινιστεί σαφώς.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του, προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρωτοφανής τραγωδία στη Δυτική Αττική: Σε ποτάμι μετατράπηκε η εθνική – Βιβλική καταστροφή (photo, video)

Φωτορεπορτάζ από την τραγωδία στη Δυτική Αττική: «Εξαφανίστηκε» η θάλασσα – Φίδι εμφανίστηκε στην παραλία

Καρέ-καρέ: Με το που βγαίνει ο τελευταίος επιβάτης το λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρασύρεται από το χείμαρρο

Βίντεο: Η στιγμή που σώζονται οι επιβάτες του λεωφορείου του ΚΤΕΛ που εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο

Τραγωδία στη Δυτική Αττική: Το έδαφος δε μπορεί να απορροφήσει άλλο νερό και αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού

Ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει βγάλει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που θα σαρώσουν όλη τη χώρα έως το Σάββατο.

Ωστόσο όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Star, Μανώλης Ανανδρανιστάκης, το έδαφος στις πληγείσες περιοχές δεν αντέχει άλλο νερό, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό.

ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ

 

Στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική έκανε λόγο για έναν δηλωμένο αγνοούμενο. Για τον εντοπισμό του ανθρώπου του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Καντίνες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ

 

Τόσο σε Μάνδρα όσο και σε Νέα Πέραμο, τα περισσότερα σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα.

Πολλοί υποσταθμοί της ΔΕΗ έχουν κλείσει και έχουν βραχυκυκλώσει.

Αν και έχουν σπεύσει συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, οι τεχνικοί δυσκολεύονται να επιδιορθώσουν τις βλάβες καθώς οι υποσταθμοί είναι υπόγειοι και παραμένουν πλημμυρισμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επισκευαστούν οι μετασχηματιστές. Συν τοις άλλοις, έχουν πέσει και κάποιες κολώνες που δυσκολεύουν την κατάσταση.

Το γεγονός ότι ήδη έχει νυχτώσει, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση, καθώς ο κόσμος δεν ξέρει πού να πάει και πού να μείνει.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 15 νεκρούς βρέθηκαν στις αυλές σπιτιών, καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά και βρέθηκαν σφηνωμένοι στα κάγκελα.

Δυο από τους 15 νεκρούς, οι δυο ανασύρθηκαν από τη θάλασσα σε Ελευσίνα και ΕΛΠΕ.

Οι σοροί στην θαλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top