Πρωτοφανής τραγωδία στη Δυτική Αττική: Σε ποτάμι μετατράπηκε η εθνική – Βιβλική καταστροφή (photo, video)

Απέραντες εκτάσεις έγιναν λίμνη – Συναγερμός σε όλο τον κρατικό μηχανισμό

Κάθε ώρα που περνά  αποκαλύπτεται και το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε την Δυτική Αττική. Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί  από τις πλημμύρες είναι 15, ο φόβος όμως των αρχών είναι πως ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν δεκάδες κλήσεις προς την πυροσβεστική για απεγκλωβισμό ατόμων από υπόγεια σπίτια, και πλημμυρισμένα καταστήματα και εργοστάσια.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το Θριάσιο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες.

ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Η Εθνική οδός  στο ύψος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε ποτάμι. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο ανισόπεδος κόμβος γέμισε με νερό εγκλωβίζοντας περισσότερα από 15 οχήματα με τους επιβάτες. Εγκλωβισμένοι επιβάτες του λεωφορείου κατάφεραν να βγουν έξω και περπατώντας στο διάζωμα προσπάθησαν να διασχίσουν τα ορμητικά νερά.

Η ορμή του χειμάρρου κάλυψε όλη την γέφυρα και  παρέσυρε τελικά το λεωφορείο που σφηνώθηκε στη γέφυρα. Ορισμένοι επιβάτες δεν πρόλαβαν να βγουν έξω και χρειάστηκε να σπάσουν τα τζάμια για να τους απεγκλωβίσουν. Τελικά και  οι 12 επιβάτες  πρόλαβαν να διασωθούν.

Όπως θα δείτε στο video, ένας πυροσβέστης δεμένος με σχοινί μεταφέρει στην πλάτη του μια γυναίκα την οποία απεγκλώβισαν μέσα από αυτοκίνητο, πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα της Εθνικής οδού στο ρεύμα προς Κόρινθο. Παντού λάσπη και νερό να έχει καλύψει τα πάντα. Οδηγοί και επιβάτες να έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους,  ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στην πρωτοφανή νεροποντή.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς να μπορούν ούτε να τα εγκαταλείψουν και παρασύρονται από τα ορμητικά νερά και τη λάσπη.

Απεγνωσμένοι οδηγοί για να γλιτώσουν από την μανία της καταστροφής ανέβηκαν πάνω στα  φορτηγά, περιμένοντας βοήθεια.

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΙΜΝΗ

 

Τεράστιες εκτάσεις μετατράπηκαν σε απέραντη λίμνη καθώς τα ορμητικά νερά κατάπιαν στο πέρασμά τους ό,τι βρήκαν. Η νεροποντή κατέβασε από το όρος Πατέρας χώμα  λάσπη και φερτά.

Μέχρι στιγμής  είναι ανυπολόγιστα τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στη Νέα Πέραμο, στην Ελευσίνα τη Μαγούλα  τη Μάνδρα και τα Μέγαρα. Η πυροσβεστική επιχειρεί ταυτόχρονα σε 80 σημεία, ενώ έχει σημάνει συναγερμός σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, καθώς πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top