Το γράμμα της μητέρας του 11χρονου Αμίρ στον Αλέξη Τσίπρα: «Βοηθήστε με!»

«Το περιστατικό που συνέβη ήταν τρομακτικό για μένα και θλιβερό για την Ελλάδα»

Το γράμμα της μητέρας του Αμίρ στον Πρωθυπουργό

Στη δημοσιότητα έδωσε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων ολόκληρη την επιστολή της μητέρας του 11χρονου Αμίρ την οποία έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρει τo Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων, το γράμμα το ετοίμασε η μητέρα του Αμίρ, «αλλά δεν κατάφερε να διαβάσει ολόκληρο κατά την συμβολική συνάντηση της οικογένειας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ακριβώς όπως ο γιος της ετοιμάστηκε να κρατήσει την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου αλλά το δικαίωμα αυτό του στερήθηκε».

Στην επιστολή της, η  Αρζού Χιματιάν ζητά μεταξύ άλλων βοήθεια από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να επανενωθεί η οικογένεια της (καθώς ο πατέρας των παιδιών της βρίσκεται στη Γερμανία), ενώ αναφερόμενη στην άνανδρη επίθεση στο σπίτι της, λέει πως αυτό που συνέβη σε μένα «και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ

Η ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα για τον μικρό Αμίρ

O Aλέξης Τσίπρας έκανε δώρο στον 11χρονο Αμίρ μια ελληνική σημαία

Ντροπή! Έκαναν λαμπόγυαλο το σπίτι του μικρού Αμίρ που θα κρατούσε τη σημαία την 28η Οκτωβρίου (Φώτο)

Μάνα Αμίρ: «Γλίτωσα τα παιδιά μου από το Αφγανιστάν, θα κινδυνεύσουν στην Ελλάδα;»

O Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μαξίμου τον μικρό Αμίρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.
Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.
Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.
Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου.
Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.
Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα.
Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.
Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση, Αρζού Χιματιάν».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top