O Aλέξης Τσίπρας έκανε δώρο στον 11χρονο Αμίρ μια ελληνική σημαία

Ο μικρός μαθητής από το Αφγανιστάν δέχτηκε άνανδρη επίθεση στο σπίτι του με πέτρες / Νέα ενημέρωση 20:04

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον μικρό Αμίρ, παρουσία του Γιάννη Μουζάλα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων Μιχάλη Παπαγιαννάκη, μια μέρα μετά την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του στη Δάφνη.

Ο 11χρονος Αφγανός μαθητής έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος απο τη μητέρα του, ενώ ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης χειρίστηκε το θέμα της σημαίας, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κάνοντάς του και ένα συμβολικό δώρο:

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντροπή! Έκαναν λαμπόγυαλο το σπίτι του μικρού Αμίρ που θα κρατούσε τη σημαία την 28η Οκτωβρίου (Φώτο)

Μάνα Αμίρ: «Γλίτωσα τα παιδιά μου από το Αφγανιστάν, θα κινδυνεύσουν στην Ελλάδα;»

O Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μαξίμου τον μικρό Αμίρ

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο 11χρονος Αφγανός, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την επίθεση στο σπίτι του.

«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση.

Χθες Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον 11χρονο και τη μητέρα του εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του, μετά από την επίθεση με πέτρες στο σπίτι τους.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Τόνισε επίσης ότι ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.

Την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

 

Δείτε περισσότερα στο video.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top