Ελεύθερος με εγγύηση ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω-Κατηγορείται ότι πήρε μίζα 2.000 ευρώ

Αρνείται τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας που του αποδίδονται

Ελεύθερος με εγγύηση ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ο διοικητής Τροχαίας Αιγάλεω, ο οποίος όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, με την κατηγορία ότι έσβηνε κλήσεις… με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο αξιωματικός ζήτησε από ιδιοκτήτη βυτιοφόρων το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να του ακυρώσει κλήσεις ύψους 10.500 ευρώ, και να του επιστρέψει άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Ο κατηγορούμενος διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, σύμφωνα με τον συνήγορό του, αρνείται τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας που του αποδίδονται.

Στην υπόθεση συγκατηγορούμενοι του αξιωματικού είναι ένας αστυφύλακας από το ίδιο Τμήμα και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσυκλετών, που φέρεται ως μεσολαβητής, ο οποίος, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 2.000 ευρώ.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ-ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οι δύο ένστολοι ζήτησαν χιλιάδες ευρώ από έναν ιδιοκτήτη βυτιοφόρου διανομής πετρελαίου για να σβήσουν τροχονομικές παραβάσεις που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο ύψους 10.500 ευρώ. Συμφώνησαν, μάλιστα να δώσει τα χρήματα σε έναν ιδιώτη, ο οποίος έχει συνεργείο αυτοκινήτων.

Ο παραβάτης προσημείωσε τα χρήματα στην ασφάλεια και στη συνέχεια πήγε και τα παρέδωσε στον καταστηματάρχη του συνεργείου. Στη συνέχεια πήγε στον διοικητή και αφού του είπε ότι παρέδωσε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, ο διοικητής του επέστρεψε την άδεια κυκλοφορίας και τον διαβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα από τις παραβάσεις είχαν σβηστεί.Τότε έγινε αρχικά σύλληψη του ιδιώτη στο συνεργείο, ο οποίος είχε παραλάβει τα χρήματα εκ μέρους του διοικητή.

Και στη συνέχεια έγινε έρευνα στο γραφείο του διοικητή από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε βάρος του διοικητή σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αρχιφύλακα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και σε βάρος του ιδιώτη που παρέλαβε τα χρήματα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top