Υπόθεση Ξηρού: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η 36χρονη και ο 32χρονος

Αναβολή για τις γυναίκες που φιλοξένησαν την Σπυροπούλου

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή Ε. Νικόπουλο η 36χρονη, που φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα στην υπόθεση στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», το οποίο οργάνωσαν μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είναι γειτόνισσες και ασχολούνται με τα ζώα.

«Επειδή δουλεύω στη Νίκαια, μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα» φέρεται να ανέφερε.

Μετά την 36χρονη και ένας κατηγορούμενος 32 ετών, που συνελήφθη το Σάββατο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ανακριτής και εισαγγελέας του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να μετέφερε υλικό που σχετίζεται με το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Εν τω μεταξύ, αναβολή για να δικαστούν από το αυτόφωρο Πειραιά στις 12 Μαρτίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, πήραν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η 26χρονη γυναίκα του Γεράσιμου. Σημειώνεται ότι στο σπίτι της 60χρονης στη Σαλαμίνα, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.

Οι συγκατηγορούμενες της Σπυροπούλου κρίθηκαν χθες προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top