Η Κατερίνα Κατριβάνου μίλησε για τις προτεραιότητες του Δήμου Αθηνών

Τι δήλωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά»

Κατερίνα Κατριβάνου

Συνέντευξη στο star.gr παραχώρησε η Κατερίνα Κατριβάνου που κατεβαίνει με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Στα τόσα χρόνια ενασχόλησής σας με τα κοινά, φοβηθήκατε ποτέ τη σύγκριση με τον «Πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», Θεόδωρο Κατριβάνο;

Μοιραία, γινόταν και καμιά φορά συνεχίζει να γίνεται ο συσχετισμός «πατέρα-κόρης». Είναι μεγάλη τύχη να φέρεις το επίθετο μιας τόσο εμβληματικής προσωπικότητας και πολλοί θα συμπλήρωναν πως είναι και μεγάλο φορτίο. Όταν όμως βλέπεις πως ακόμη και νέοι άνθρωποι που, ενδεχομένως, δεν πρόλαβαν τον πατέρα μου εν δράσει, με κάποιο τρόπο το όνομα αυτό το γνωρίζουν, περισσότερο συγκινείσαι και νιώθεις υπερηφάνεια, παρά ανησυχείς για το ενδεχόμενο σύγκρισης. Στην πολιτική, άλλωστε, ο καθένας κρίνεται αποκλειστικά από τα δικά του έργα και τη δική του πορεία στο χώρο. Και αυτά, ούτε «κληρονομούνται», ούτε μπαίνουν στο «ζύγι».

Πώς βιώσατε τα 8 χρόνια αποχής σας από τα κοινά, ως δημότης της Αθήνας;

Από το 1998 είχα την τύχη να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ζήσω από κοντά σημαντικές στιγμές της πόλης μας. Το 2010 ήταν ξεκάθαρο πως οι Αθηναίοι ζητούσαν μια αλλαγή. Είχε κλείσει ένας κύκλος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Αθηναίων άρχισε να βυθίζεται στην υπολειτουργία των όποιων υποδομών του και στην αναιτιολόγητη πεποίθηση πως γίνονταν βήματα μπροστά. Δυστυχώς, η καθημερινότητα όλων μας μέχρι σήμερα, δείχνει το ακριβώς αντίθετο… Κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, επισκέπτες και τουρίστες, όλοι βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες και έχουμε τις ίδιες ανησυχίες.

 Ποιες θεωρείτε βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων;

Παρότι τα ζητήματα ασφάλειας και καθαριότητας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής -και δικαίως-, θεωρώ πως βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η βελτίωση της σχέσης των δημοτών με τον ίδιο το δήμο. Πρέπει να απλοποιηθούν όλες οι περίπλοκες, μέχρι σήμερα, διαδικασίες και να δημιουργηθεί επιτέλους μια ενιαία βάση δεδομένων, η οποία θα εμπεριέχει και θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Αθήνας, εύκολα και γρήγορα. Βελτιώνοντας τη μεταξύ μας επικοινωνία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα διαχρονικά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, χωρίς τα αιτήματά τους να μπαίνουν... «στα υπόψιν».

Απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιες είναι οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή;

Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα το οποίο, στη θεωρία, μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Με τις παρούσες συνθήκες, όμως, είναι ένα αντικειμενικά δύσκολο στοίχημα. Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να σχηματίσει μια ομάδα, που θα συνδυάζει τεχνογνωσία, εμπειρία, φρέσκες ιδέες, μεράκι και διάθεση για συνεννόηση. Στόχος μας στο συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», είναι να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό
και να δώσουμε την ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει επιτέλους την αξιοπιστία και τη δυναμική που της πρέπει.

Με τι μετακινείστε στην Αθήνα;

Αμάξι και ΜΜΜ

Αγαπημένη περιοχή στο κέντρο;

Αναφιώτικα

 Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κόσμημα της πόλης αν εξαιρέσουμε την Ακρόπολη;

Το Καλλιμάρμαρο

Θέατρο ή σινεμά;

Θέατρο

Ασχολείστε με κάποιο σπορ (αν ναι ποιο);

Δυστυχώς όχι

Ποια εποχή θεωρείτε την Αθήνα πιο όμορφη;

Την άνοιξη

 Αν σας δινόταν η δυνατότητα να γκρεμίσετε ένα κτίριο για να δημιουργηθεί ένα πάρκο ποια περιοχή θα επιλέγατε να γίνει αυτό;

Μεταξύ των πλατειών Ομονοίας και Καραϊσκάκη.

Του Γιώργου Βότσκαρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top