BMW iX Flow: Αλλάζει χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού

Αλλαγή χρωμάτων με τη δύναμη της σκέψης.

BMW iX Flow αλλαγή χρώματος τεχνολογία

Tο BMW Group αποκάλυψε την BMW iX Flow με E Ink, ένα μοναδικό όχημα το οποίο έχει τρην δυνατότητα  να αλλάζει ολόκληρο το χρώμα του αμαξώματος του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με τη βοήθεια της brainboost, η BMW iX Flow συνδέθηκε απευθείας με τον εγκέφαλο των συμμετεχόντων στο rad°hub χρησιμοποιώντας έναν  ηλεκτροεγκεφαλογράφο (EEG), που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. «Τα μοτίβα χρωμάτων της BMW iX Flow αντιδρούν στη δραστηριότητα του εγκεφάλου και αντανακλούν το επίπεδο της δραστηριότητας» εξηγεί ο CEO της brainboost, Philipp Heiler. 


Το αμάξωμα της BMW iX Flow φέρει ειδική επίστρωση από ένα φιλμ που περιέχει εκατομμύρια χρωμοκάψουλες. Κατά τη διέγερση μέσω ενός ηλεκτρικού πεδίου, αρνητικά φορτισμένες λευκές χρωστικές ουσίες ή θετικά φορτισμένες μαύρες, συγκεντρώνονται στην επιφάνεια, μεταβάλλοντας έτσι την εξωτερική απόχρωση. Καθιστώντας εφικτή την αλλαγή του χρώματος του αμαξώματος και την εμφάνιση διαφορετικών μοτίβων, η BMW iX Flow με E Ink ανοίγει εντελώς νέους ορίζοντες στην εξατομίκευση της οδηγικής εμπειρίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top