Μετά την απογοήτευση ήρθαν τα χαμόγελα για την Hyundai

Πήρε θέση στο βάθρο του Rally Mexico

Μετά την απογοήτευση ήρθαν τα χαμόγελα για την Hyundai

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε για πρώτη φορά το 2017 θέση στο βάθρο του Παγκoσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIΑ με τον Thierry Neuville να ολοκληρώνει το Rally México στην τρίτη θέση συνολικά.Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, όπου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, το βελγικό πλήρωμα των Neuville και Nicolas Gilsoul (συνοδηγός) τελικά επέστρεψε στην πρώτη τριάδα μετά από ένα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Τερμάτισαν και πήραν και μια νίκη σε Power Stage κατακτώντας πέντε επιπλέον βαθμούς.

Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί το 21ο βάθρο της Hyundai Motorsport στο WRC, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα κατέκτησε επίσης την 100η διαδρομή της αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται δε για το δεύτερο βάθρο της ομάδας στο Μεξικό, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα της από την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της το 2014, όταν ο Neuville επίσης είχε κατακτήσει την 3η θέση.

 Ο Hayden Paddon τερμάτισε μέσα στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο Dani Sordo αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την όγδοη θέση μετά από 17 συνεχόμενες διαδρομές. Θέματα πίεσης καυσίμου προβλημάτισαν και τα τρία πληρώματα, την Παρασκευή, τα οποία τους εμπόδισαν να δώσουν μια πιο έντονη μάχη για νίκη στη γενική κατάταξη.Όλα όμως τα πληρώματα της Hyundai Motorsport ολοκλήρωσαν το ράλι κατακτώντας σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top