Διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια στην έδρα της Volvo

Παρουσιάζονται μελέτες για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

Διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια στην έδρα της Volvo
Το σημαντικότερο διεθνώς συνέδριο για την οδική ασφάλεια, το Διεθνές Τεχνολογικό Συνέδριο για την Αναβαθμισμένη Ασφάλεια Οχημάτων, γνωστό ως ESV (Enhanced Safety of Vehicles), πραγματοποιείται για εφέτος στην έδρα της Volvo, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου.

Η διεξαγωγή του στη μητρική πόλη της Volvo Cars σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή της μέριμνας για την οδική ασφάλεια, ακριβώς εκεί που γεννήθηκε. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration (Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων) των Η.Π.Α. κι έχει διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχή κυβερνήσεων, κατασκευαστών αυτοκινήτων, ακαδημαϊκών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων από όλο τον κόσμο.

Κύριο αντικείμενό του θα είναι η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών, κυβερνητικών εκθέσεων και εργαστηρίων, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των οχημάτων σε μια πιο εξελιγμένη βαθμίδα.

«Η εφετινή διεξαγωγή του συνεδρίου στη γενέτειρα της Volvo Cars, το Γκέτεμποργκ, ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική, καθώς η Volvo είναι αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα στο πεδίο της έρευνας για την ασφάλεια των οχημάτων. Είναι γνωστή η πάγια δέσμευσή μας για την εξέλιξη λύσεων ασφάλειας που θα εφαρμόζονται σε πραγματικές συνθήκες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία αυτοκινήτων που θα είναι αδύνατο να συγκρουστούν.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με το Vision 2020 (Όραμα 2020) στοχεύουμε μέχρι το 2020, να έχουμε αναπτύξει την αναγκαία τεχνολογία ώστε μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα νέο Volvo. Έχουμε δημόσια δεσμευτεί για αυτό και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το πετύχουμε», τόνισε ο Δρ. Πήτερ Μέρτενς (Dr. Peter Mertens), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Volvo Cars θα πιστοποιήσει την ηγετική της θέση στον τομέα της ασφάλειας, συνεισφέροντας σε πολλά πεδία μ�� διαφορετικό αντικείμενο. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει μελέτες για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, την απόκριση του ανθρώπινου μυϊκού συστήματος σε συνθήκες που προηγούνται μιας σύγκρουσης, κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού και τα ατυχήματα που οδηγούν σε εκτροπή εκτός δρόμου. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα εκθέσει ακόμη τα νέα συστήματα ασφαλείας που ενσωματώνονται στο Νέο XC90, ενώ θα εκπροσωπηθεί σε μια πλήρη συνεδρίαση από τον Δρ. Πήτερ Μέρτενς.

Το 24ο Διεθνές Τεχνολογικό Συνέδριο για την Αναβαθμισμένη Ασφάλεια Οχημάτων (ESV) φιλοξενείται από το SAFER, το κέντρο Οχημάτων και Κυκλοφοριακής Ασφάλειας και θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου 2015.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top