Αυτό είναι το νέο Volvo XC90

Με νέες τεχνολογίες κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Σουηδία

Αυτό είναι το νέο Volvo XC90

Μετά από πολύμηνη περίοδο αναμονής και μία διαδικασία σταδιακής αποκάλυψης, η Volvo Cars παρουσιάζει στο κοινό, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, το νέο XC90 με το νέο πιο επιβλητικό σήμα.

βολβο1.jpg

Ένα SUV μοντέλο που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και επτά επιβάτες, με ιδιαίτερη συμβολική αξία στην 87χρονη ιστορία της Volvo. Το XC90 προσφέρει μια σειρά από δίλιτρους, τετρακύλινδρους κινητήρες Drive-E που όλοι τους συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο εντυπωσιακές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Κορυφαίο στη γκάμα είναι το νέο XC90 Twin Engine, σε plug-in υβριδική έκδοση, το οποίο συνδυάζει έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με υπερσυμπιεστή και turbo, και έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας έναν απαράμιλλο συνδυασμό ισχύος και καθαρής λειτουργίας: ιπποδύναμη περίπου 400 ίππων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) περίπου 60 γρμ/χλμ (σε κύκλο οδήγησης NEDC). Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι το πρώτο στον κόσμο επταθέσιο plug-in υβριδικό SUV.

Με γνώμονα την ασφάλεια υπάρχουν δύο τεχνολογίες ασφάλειας που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον κόσμο: ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και αυτόματο φρενάρισμα σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα. Η Volvo πλέον χρησιμοποιεί τον όρο City Safety για να χαρακτηρίσει το σύνολο των συστημάτων αυτόματου φρεναρίσματος της Volvo Cars – και αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στο Νέο XC90!

βολβο3.jpg

Έτσι, ως City Safety στο Νέο XC90, εκτός του συστήματος αποφυγής συγκρούσεων με ταχύτητα έως 50 χλμ/ώρα, αναφέρονται και η ανίχνευση και το αυτόματο φρενάρισμα μπροστά σε ποδηλάτες και πεζούς εμπρός από το αυτοκί��ητο, ημέρα και νύχτα, με όλα τα προαναφερθέντα συστήματα να ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Η Volvo, με το πρόγραμμα Όραμα 2020 (Vision 2020) προσπαθεί μέχρι το 2020 να έχει αναπτύξει όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ώστε να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

Το εσωτερικό του Νέου XC90 συνδυάζει υλικά όπως μαλακό δέρμα και ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο του διάσημου σουηδικού οίκου Orrefors, και χειριστήρια διακοπής/εκκίνησης του κινητήρα και ρύθμισης της έντασης του ήχου κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

Η ύψιστη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια ήταν πάντα στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της όλης εξελικτικής διαδικασίας. Σχεδιασμένο να φιλοξενεί έως επτά επιβάτες, διαθέτει νέα, πρωτοποριακού design καθίσματα, που απελευθερώνουν άφθονο εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες, τόσο στη δεύτερη όσο και στην τρίτη σειρά καθισμάτων. Η τρίτη σειρά προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία άνεση, με υπεραρκετούς χώρους για δύο επιβάτες με ύψος έως 170 εκ. Επιπλέον διαθέτει ένα από τα κορυφαία ηχοσυστήματα Bowers & Wilkins με διάταξη ηχείων μετατρέπει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα τεράστιο σαμπγούφερ. Το Volvo XC90 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 4-19 Οκτωβρίου 2014.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top