Tέλος το μνημόνιο - Έρχεται το μεταμνημόνιο!

Παροχές για αντίβαρο στις περικοπές αλλά όνο με συμφωνία των εταίρων

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης. Οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο παραμένουν στο τραπέζι, έρχονται, όμως, παροχές ως αντίβαρα.

Οι μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου, χωρίς αστερίσκους, αποτελούν βασικό συστατικό για τα πλεονάσματα των επόμενων ετών. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, πατώντας στις εκτιμήσεις για υπερπλεονάσματα ως 2022 προσδοκά σε πιο ήπιες περικοπές, ωστόσο η Κομισιόν "ψαλιδίζει" αυτές τις εκτιμήσεις κατά 4 δισ.  ευρώ. Αυτό που γίνεται σαφές προς την ελληνική πλευρά είναι ότι παροχές και ελαφρύνσεις θα δίνονται μόνο κατόπιν συμφωνίας, ενώ επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρατηθεί, καθώς οι αναμενόμενες αποφάσεις από το ΣτΕ μπορεί να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ- ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ"

«Η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες έκαναν πολύ καλή δουλειά, άρα είναι πολύ πιθανό να βρούμε σήμερα μια λύση, για να οργανώσουμε τη μεταμνημονιακή περίοδο και πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στις αγορές με τις δυνάμεις της» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ενώ ο ομόλογός του της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ υπογράμμισε:

«Αναγνωρίσαμε ότι η Ελλάδα έκανε πράγματι τη "δουλειά". Εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και τώρα από την πλευρά μας πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Στις υποχρεώσεις από τον Αύγουστο και μετά συμπεριλαμβάνονται η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων το 2019 και το 2020, η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, περίπου 9.500 νέοι πλειστηριασμοί, η μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 27,8 δις ευρώ, ο έλεγχος σε 1.271 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, οι νέοι δασικοί χάρτες και η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

 Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΧΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

«Η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την εποχή των μνημονίων, μια εποχή παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, μια περίοδο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά» σχολίασε τις εξελίξεις από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.  

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top