Γεννηματά σε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δε δεχόμαστε υποδείξεις για τη συμφωνία

Xαιρετίζει τη συμφωνία Τσίπρα με Ζάεφ η Σοσιαλιστή Διεθνής

Γεννηματά σε ΕΣΚ: Δε δεχόμαστε υποδείξεις για τη συμφωνία

Ξεκάθαρο μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ - PES), το οποίο κάλεσε όλα τα κόμματα - μέλη του (μεταξύ των οποίων και το Κίνημα Αλλαγής) να στηρίξουν τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, έστειλε η Φώφη Γεννηματά.

«Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ.

«Βεβαίως, την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας - παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή, που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» εξήγησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Xαιρετίζει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ η Σοσιαλιστή Διεθνής

«Πονοκέφαλο» προκαλεί, εξάλλου, η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία είναι πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου, η οποία χαιρετίζει τη συμφωνία.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων» αναφέρει η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνοντας λόγο για «μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top