Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προασπίσουν, αν χρειαστεί, την εθνική κυριαρχία

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωσης μνήμης για τα 45 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού

Καμμένος: Οι ΕΔ θα προασπίσουν την εθνική κυριαρχία

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι όμως έτοιμες κάθε στιγμή που θα χρειαστεί να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο Πάνος Καμμένος το βράδυ της Δευτέρας, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 45 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού, η οποία γιορτάστηκε στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ.

* Το θωρηκτό Αβέρωφ, στο οποίο έγινε η εκδήλωση μνήμης για τα 45 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τίμησε των αγώνα των πρωταγωνιστών του Κινήματος απέναντι στο καθεστώς της 21ης Απριλίου και επεσήμανε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι καθημερινός.

«Τα στελέχη του κινήματος του Ναυτικού έπραξαν το καθήκον τους. Μένει σε μας να πράξουμε το δικό μας καθήκον όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν» είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος.

Info: To Κίνημα του Ναυτικού επρόκειτο να εκδηλωθεί στις 23 Μαΐου 1973. Ήταν μια αντιστασιακή πράξη από δημοκράτες αξιωματικούς και υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού (κυρίως)  με σκοπό την ανατροπή της χούντας. Το Κίνημα ανακαλύφθηκε μια μέρα πριν ξεσπάσει και οι αξιωματικοί που εμπλέκονταν τιμωρήθηκαν σκληρά από το καθεστώς. Μαθαίνοντας για την κατάληξη του Κινήματος,  ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος», Νίκος Παππάς, που συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ανοικτά της Σαρδηνίας, αποστάτησε και κατέφυγε στο λιμάνι του  Φιουμιτσίνο. Εκεί 32 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο, το οποίο και τους δόθηκε μερικές μέρες μετά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top