Ψωμιάδης στο star.gr: Είμαι αδικημένος- Δεν χάθηκε ούτε ευρώ, όταν ήμουν Νομάρχης

Τι λέει για τα πολιτικά του σχέδια και γιατί καλεί τον Καμμένο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Ψωμιάδης Είμαι αδικημένος- Δεν χάθηκε ούτε ευρώ

«Είμαι αδικημένος, όταν ήμουν Νομάρχης δεν χάθηκε ούτε ευρώ από τα ταμεία της Νομαρχίας» δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr o πρώην Νομάρχης και Περιφερειάρχης  Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε συνταγματική και νόμιμη η έκπτωσή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης το 2013.

Αφορμή για την επίμαχη απόφαση ήταν η καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2009, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, η οποία έγινε αμετάκλητη με την υπ΄ αριθμ. 1495/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο Π. Ψωμιάδης, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Ο πρώην Περιφερειάρχης προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Το Γ΄ Τμήμα του δικαστηρίου, με την υπ΄ αριθμ. 965/2018 απόφασή του απέρριψε σήμερα ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του. Κρίθηκε ότι ο γενικός γραμματέας νομίμως εξέδωσε την απόφασή του καθώς ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε ότι ωφέλησε παράνομα τον πρατηριούχο και έβλαψε τα οικονομικά συμφέροντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

«Ο νόμος έλεγε ότι ήταν στη διακριτική ευχέρεια του Νομάρχη να μειώσει το πρόστιμο και ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν άρρωστος. Πέθανε ο ίδιος και μαζί του πέθανα και εγώ. Πώς αφού ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να μειωθεί το πρόστιμο, έκριναν ότι είναι παράνομο;» αναρωτιέται ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο star. gr.

Για ένα άλλο επίμαχο ζήτημα, της κατάτμησης των έργων σε πολλά μικρότερα όπως είχε καταγγελθεί, ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις, υποστηρίζει ότι υπάρχει έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου, το οποίο τον δικαιώνει πλήρως και αποδεικνύει ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι δεν υπήρξαν κατατμήσεις.

Όσον αφορά τα πολιτικά του σχέδια και το αν συμμετέχει στις κινήσεις για τη δημιουργία μίας «Ελιάς» της Δεξιάς, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε «βεβαίως και συμμετέχω, εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να ενώσω κομμάτια της μεγάλης λαϊκής Δεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Από τη στιγμή που δεν μας θέλουν στη ΝΔ  μέλημά μου είναι να είμαστε όλοι μαζί».

Για το αν σε αυτό το σχήμα χωρά και ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, δηλώνει: «Το αν χωρέσει ο Καμμένος θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική του συμπεριφορά. Έχω πει ότι είναι ώρα να φύγει από αυτή την κυβέρνηση».

Τέλος, για το αν τα όσα συνέβησαν τελευταία στην επικαιρότητα, από το Σκοπιανό μέχρι το ποδόσφαιρο, μπορεί να δημιουργήσουν ένα αίσθημα πικρίας και διχασμού Βορρά-Νότου, ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης είναι κατηγορηματικά αρνητικός: «Όχι! Είμαστε πολύ λίγοι στην Ελλάδα για να είμαστε διχασμένοι».                    

Του Αλέξη Διακόπουλου 

adiakopoulos@star.gr 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top