ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι ήθελαν κουκούλωμα για τη Novartis απέτυχαν

ΝΔ: «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε, ο λαός γνωρίζει»

ΣΥΡΙΖΑ:  Όσοι ήθελαν κουκούλωμα για τη Novartis απέτυχαν

«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν» απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ και την ΔΗΣΥ, αναφορικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή».

«Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς «η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».

«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε, ο λαός γνωρίζει»

«Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS στη δική τους πορισματική έκθεση.

«Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Προανακριτική Επιτροπή επέλεξε συνειδητά να μην εξετάσει την υπόθεση. Αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες, να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας» αναφέρει η ΝΔ στο πόρισμά της. Όπως υποστηρίζει «δεν υφίσταται προηγούμενο, όπου το σύνολο της Αντιπολίτευσης, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, να ζητούν από επιτροπή που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει στην διερεύνηση υποθέσεως και αυτή να το αρνείται» και «με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης».

Για την ουσία της υπόθεσης, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι «δεν προέκυψαν, από την διαδικασία, ενδείξεις τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων» και ότι «ουδέν αποδεικτικό στοιχείο σχετικό περιέχεται στη σχετική δικογραφία, πέραν των τριών μαρτυρικών καταθέσεων προσώπων - εμφανιζόμενων ως προστατευόμενων -, καταθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί είτε από τη Δικαιοσύνη, είτε από την Προανακριτική Επιτροπή και που από μόνες τους έχουν μηδενική αποδεικτική αξία, ως σαφώς ορίζει η Δικονομία».

Ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής αρνήθηκε να εξετάσει την ουσία της υποθέσεως παρά την πάγια νομολογία των Δικαστηρίων επί του θέματος. Για την επαναδιαβίβαση της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ επισημαίνει ότι το Σύνταγμα, άρθρο 86 παρ 4, προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία διαβίβασης της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, διαδικασία που η πλειοψηφία δεν εφαρμόζει.

Διαβάστε επίσης: Novartis: Σκευωρία «βλέπουν» στα πορίσματά τους ΝΔ και ΔΗΣΥ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top