Novartis: Tελειώνει η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα- Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Ο πρώην αντιπρόεδρος της NOVARTIS Κωνσταντίνος Φρουζής βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον δικαστών μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για δωροδοκίες. Η έρευνα για μίζες σε μη πολιτικά πρόσωπα έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ο Κ. Φρουζής, ο μόνος κατηγορούμενος αυτή τη στιγμή στην υπόθεση NOVARTIS, εμφανίστηκε στα δικαστήρια χαμογελαστός και ευδιάθετος, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του,  ενώ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται… Ουδέποτε διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής» υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας.   

 «Αναμένει να κληθεί προκειμένου να λάβει γνώση της κατηγορίας επισήμως, να την αντικρούσει και βεβαίως στο μέτρο των δυνατοτήτων του να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής» δήλωσε ο συνήγορος του κ. Φρουζή, Μιχάλης Φαράντος.

Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗN EΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Λίγη ώρα αφού αποχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της NOVARTIS από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, λίγα μέτρα πιο πέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καλούσε ως κατηγορούμενη την άλλοτε στενή συνεργάτιδα του (που φέρεται να είναι το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Novartis), μετά από μήνυση που της έχει υποβάλει ο γιος του για απάτη με υπολογιστές.

Η δίκη αναβλήθηκε επειδή η άλλοτε γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαριά Μαριανγγέλη βρισκόταν ενώπιον του Eισαγγελέα Διαφθοράς και έδινε κατάθεση. Η πρώην στενή συνεργάτιδα φέρεται να έχει στην κατοχή της ολόκληρο το ηλεκτρονικό αρχείο του πρώην αντιπροέδρου της NOVARTIS, στο οποίο περιλαμβάνονται και προσωπικά δεδομένα του γιου του.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται και το σκέλος που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων. Η πολιτική κόντρα όμως συνεχίζεται.  

«Θα προσέλθουμε στη Βουλή, θα απαντήσουμε, θα βγουν κουκούλες» διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ

Από τον τεράστιο όγκο στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με δικαστικές πηγές η έρευνα ως τώρα δείχνει ότι:

-Υπουργικές αποφάσεις «κουμπώνουν» χρονικά με δωροδοκίες

-Δεν υπάρχουν βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα από τις ΗΠΑ για χρηματισμούς

-Τέλη Οκτωβρίου οι προστατευόμενοι μάρτυρες πέρασαν ψυχομετρικά τεστ

«Είναι παράσημο για μας, να έχουμε σταθερά απέναντι τους εκπροσώπους ενός φαύλου κατεστημένου. Είναι αυτοί άλλωστε που σήμερα, βρίσκονται σε πανικό καθώς αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, οι διαδρομές της μίζας και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει για το ζήτημα ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  σε άρθρο ιου  στο enikos.gr.

Η ΝΔ ωστόσο καταγγέλλει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όσο και κυβερνητική προσπάθεια να "εξαφανιστεί" το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την δικογραφία. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top