Συνέχεια στον «βιντεοπόλεμο» από το Μαξίμου με δηλώσεις Π. Παναγιωτόπουλου το 2008

Υπέρ του όρου «Νέα Μακεδονία» ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Νέο βίντεο με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ ή υπουργών των κυβερνήσεών της σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων  έδωσε στη  δημοσιότητα σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας και πάλι τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί σχετικά με  τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Αυτή τη φορά το βίντεο προέρχεται από συνέντευξη το 2008  του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Πάνου Παναγιωτόπουλου,   στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Στο βίντεο ο κ. Παναγιωτόπουλος δηλώνει στην Κάτια Μακρή ότι  «η ονομασία 'Νέα Μακεδονία' εάν κατοχυρωθεί και εξαλειφθούν το αλυτρωτικό οικοδόμημα και το αλυτρωτικό ιδεολόγημα, δεν δημιουργεί κίνδυνο» αλλά συμπληρώνει ότι «το σημαντικό είναι να απαλειφθεί κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού από τη γείτονα».  Ο ίδιος τονίζει ότι  «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πραγματιστές και να επιδιώκουμε το καλύτερο και χωρίς πατριδοκαπηλεία».

 «Tο 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο 'Νέα Μακεδονία'» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωσή  του και προσθέτει:   

 «Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη 'σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία'. Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία».

Καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού!

 «Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση. Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top