Δώρα εν καιρώ κρίσης: Μάξιμουμ 240 ευρώ το χριστουγεννιάτικο budget

Αγχωμένοι μην βγουν εκτός προϋπολογισμού οι Έλληνες

Στα 240 ευρώ το χριστουγεννιάτικο budget

Χριστουγεννιάτικα ψώνια ίσον χαρά! Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με έρευνα από την PayPal και την Kantar Millward Brown με τίτλο «Christmas Shopping Inconveniences» οι Έλληνες είναι από τους πλέον αγχωμένους κατοίκους στην Ευρώπη στο θέμα αυτό.

Αν αναρωτιέστε το λόγο, αυτός είναι ο εξής: από τη μία εστιάζουν στην εύρεση των πιο ξεχωριστών δώρων, από την άλλη, έχουν στο μυαλό τους να μην βγουν εκτός budget κατά τις αγορές της τελευταίας στιγμής.

Ειδικότερα: 

·         Ένας στους πέντε Έλληνες (20%) αισθάνεται άγχος ή πίεση που σχετίζεται με τα χριστουγεννιάτικα ψώνια
·         Έξι στους δέκα (61%) φοβάται μήπως υπερβεί το διαθέσιμο budget
·         Επτά στους δέκα (68%0 Έλληνες επωφελούνται από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες προσφορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά μέσο όρο οι Έλληνες διαθέτουν 240 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, αρκετά κάτω από τα 340 ευρώ του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η έρευνα τονίζει πως οι Έλληνες δίνουν μεγάλη σημασία στη μοναδικότητα των δώρων καθώς το 47% ανησυχεί για την εύρεση του πλέον κατάλληλου δώρου και το 51% αγοράζει δώρα από μικρούς εμπόρους επειδή συχνά διαθέτουν ασυνήθιστα και ξεχωριστά είδη.

Εντούτοις, ενώ επιθυμούν να προσφέρουν στους αγαπημένους τους κάτι αληθινά προσωπικό και σπανίως καταφεύγουν σε τετριμμένες ή κλασικές επιλογές (μόλις το 27%), η νοοτροπία της «τελευταίας στιγμής», σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση και τους αργοπορημένους μισθούς, αναγκάζει το 80% να κάνει τα ψώνια του λίγο πριν την «αντίστροφη μέτρηση», δηλαδή το τελευταίο μόλις δεκαπενθήμερο πριν από τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, το 58% κάνει χρήση πιστωτικών καρτών και το 24% χρησιμοποιεί PayPal, ένα σημαντικό ποσοστό που δεν διαφέρει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Τέλος, έξι στους δέκα συμμετέχοντες στην Ελλάδα δηλώνουν ότι η online αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων κάνει την αναζήτησή τους μια πολύ πιο διασκεδαστική, ανέμελη και λιγότερο δαπανηρή διαδικασία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top