Κ. Μακρή: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τους πλειστηριασμούς

Ακόμη πιο αυστηρά τα κριτήρια για το νόμο Κατσέλη - Στο σφυρί σπίτια και για χρέη στην εφορία

«Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το διαχειριστεί επικοινωνιακά, όμως ότι κι αν λένε για προστασία της λαϊκής κατοικίας η αλήθεια ειναι πολυ διαφορετική» τόνισε η Κάτια Μακρή  στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (το οποίο παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης) για τους πλειστηριασμούς.   

Όπως διευκρίνισε, οι μοναδικές πρώτες κατοικίες που προστατεύονται για ένα χρόνο ακόμη ειναι αυτές που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. «Ειναι λίγοι αυτοί που τα έχουν καταφέρει και τώρα που αυστηροποιούνται τα κριτήρια θα ειναι ακόμη λιγότεροι» τόνισε η σχολιάστρια του Star, καθώς , όπως πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλοιποι είναι μετέωροι».

Η Κ. Μακρή επισήμανε χαρακτηριστικά:  

1.  Στις 31 Δεκεμβρίου τελειώνει η συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες για τις πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ και παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση δεν θα υπάρξει άλλη ανάλογη, ενώ θα πλειστηριάζονται και σπίτια μικρής αξίας.

2.   Απο την πρωτοχρονιά τα κόκκινα δάνεια και τα στεγαστικά απελευθερώνονται για να πουληθούν μαζικά σε funds. «Οπότε, ποιος θα προστατεύει τον δανειολήπτη, το fund διερωτήθηκε η σχολιάστρια του Star.

3.    Mέσα  σε όλα αυτά έρχονται και οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου. Μέχρι τώρα οι εφορίες έκαναν κατασχέσεις αλλά όχι πλειστηριασμούς. Η τρόικα πλέον επιμένει ότι πρέπει να ξεκινήσουν και μάλιστα ηλεκτρονικά, ενώ για το Δημόσιο δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:          

«Αυτό ειναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που προκαλεί μεγάλη ταραχή στην κοινωνία και σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση που δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top