Στη Μάνδρα ο Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Ζήτησε να δοθεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία το βοήθημα στους πληγέντες

«Από την πρώτη στιγμή η ΝΔ βρίσκεται στο πλευρό της Μάνδρας που επλήγη από μία πρωτοφανή φυσική καταστροφή από την οποία θρηνήσαμε αχρείαστα 23 θύματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την πληγείσα από τις φονικές πλημμύρες περιοχή για δεύτερη φορά.

Μετά τη συνάντηση με τη δήμαρχο της περιοχής, Ιωάννη Κριεκούκη, ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως η Μάνδρα «μετράει ακόμη τις πληγές της και είναι σε μεγάλο βαθμό μια πόλη με κατεστραμμένες υποδομές», ενώ ζήτησε να πάρουν άμεσα και «χωρίς καμία γραφειοκρατία το επίδομα οι άνθρωποι που επλήγησαν ώστε να αρχίσουν να ξαναχτίζουν τις ζωές τους».

Διαβάστε ακόμη: Eπίδομα από πλημμύρες και φυσικές καταστροφές: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Πως θα το πάρετε

Ο ίδιος, δεσμεύτηκε προσωπικά «να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία υπάρχουν πόροι, μελέτες και ευθύνες, ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε τέτοια καταστροφή».

Παράλληλα, ζήτησε να ολοκληρώσει η Πολιτεία «το συντομότερο έναν συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό» για να μην αντιμετωπίσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας αντίστοιχες καταστροφές.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους στην περιοχή και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τους εθελοντές και το δυναμικό της στην διάθεση της δημάρχου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top