21η Νοεμβρίου: Ημέρα Ένοπλων Δυνάμεων - Καμμένος: Στυλοβάτες το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό

Ημερήσια διαταγή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

21η Νοεμβρίου - Ημέρα Ένοπλων Δυνάμεων

Η 21η Νοεμβρίου, εκτός από την ημέρα εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι και ημέρα αναγνώρισης και τιμής του Ελληνισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος με ημερήσια διαταγή, ευχαριστεί τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και τους προτρέπει να συνεχίσουν με υψηλό φρόνημα και ζήλο το έργο τους.

Μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς των Ενόπλων Δυνάμεων μνημονεύουμε σήμερα. Η θυσία τους είναι φάρος για τις επόμενες γενιές. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φροντίζει και αναδεικνύει τις ηρωικές τους πράξεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στο Έθνος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι εκείνες που όχι μόνο έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού, υπερασπιζόμενες διαχρονικά την ελευθερία και τα εθνικά ιδανικά, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να κρατούν τη Σημαία μας ψηλά, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Είστε οι άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας και αξίζετε κάθε τιμής γιατί έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, των μεγάλων αμφισβητήσεων και απρόβλεπτων ανατροπών στην περιοχή μας και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κρίνεται επιτακτική η ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων, η ενότητα, η εθνική ομοψυχία, η αποφασιστικότητα και η εκτέλεση του καθήκοντος.

Μην ξεχνάμε τη ρήση: «Αν θες την ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο». Αυτό υλοποιείτε με τις συνεχείς εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητές σας, που προσομοιάζουν με τις πραγματικές πολεμικές συνθήκες, και τις οποίες παρακολουθώ συνεχώς από κοντά μαζί με την στρατιωτική ηγεσία.

Για την Κυβέρνηση το ζητούμενο είναι η ασφάλεια του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό στου οποίου την ασφάλεια είμαστε αμετάκλητα δεσμευμένοι.

Σε πολιτικό επίπεδο υλοποιούμε όλες τις απαραίτητες δράσεις ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται στον πυρήνα των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό επίπεδο.  

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Πέρα από κάθε σύγχρονο οπλικό σύστημα, καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της αποστολής και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι στυλοβάτες δεν είναι άλλοι από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εσάς επενδύουμε και οφείλουμε να επενδύουμε στο μέλλον.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Με εθνικό όραμα οφείλουμε όλοι μας να συνδράμουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και τη διατήρηση της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που με πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και διάθεση προσφοράς, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, εργάζεσθε με ζήλο και αφοσίωση, ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία και να εκτελεί απρόσκοπτα τα ειρηνικά του έργα.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε το έργο σας με υψηλό φρόνημα και εύχομαι η Παναγία μας που τιμούμε σήμερα, να δίνει συνεχώς δύναμη σε εσάς, στις οικογένειες σας και σε όλο το ελληνικό έθνος.

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ζήτω το Έθνος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top