Κ. Μακρή: Ναι στο κοινωνικό μέρισμα αλλά οι πολίτες χρειάζονται και δουλειές

Γιατί η αντιπολίτευση δεν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο

«Το κοινωνικό μέρισμα ειναι πολυ σημαντικό για έναν άνθρωπο που δεν εχει εισόδημα η παίρνει 600 ευρώ απο τη σύνταξή του. Με αυτά τα χρήματα θα βάλει λίγο πετρέλαιο, θα πληρώσει υποχρεώσεις, θα πάρει ένα δώρο στα παιδιά του τα Χριστούγεννα» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  για τη διανομή του ποσού του 1,4 δις ευρώ από το υπερπλεόνασμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.      

«Γι’ αυτό και παρά τα όσα λένε τα κόμματα στο τέλος η πλειοψηφία θα το ψηφίσει στη Βουλή. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει μην δώσεις χρήματα στους πολίτες , οι οποίοι εδώ και 8 χρόνια δεν μπορούν να βγάλουν το κεφάλι έξω απο το νερό» πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star για το ίδιο ζήτημα.  

Ωστόσο,  επισήμανε ότι η διανομή του μερίσματος δεν προέρχεται απο τη φοροδιαφυγή, όπως είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος  αλλά απο τους υπερβολικούς φόρους. «Μέσα στο 2017 πληρώνουμε 47 δις φορους:  20 δις άμεσους φόρους και 27 απο έμμεσους, αλλά και  6,5 δις νέα μέτρα σε σχέση με πέρσι» υπογράμμισε.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ.Μακρή:   

«Αν αυτά τα μέτρα δεν είχαν επιβληθεί , τότε δεν θα είχαμε υπερπλεόνασμα,  θα είχαμε 2% παραπάνω ανάπτυξη και περίπου 20.000 θέσεις εργασίας. Κι αυτός πρέπει να ειναι ο στόχος: Να μην χρειαζόμαστε επιδόματα,  να έχουμε δουλειές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top