Να σταθεί δίπλα σε όλους τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας και στην  πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το λάθος που εντοπίζεται στην παρουσίαση της Στερεάς Ελλάδας ως «πλούσιας» περιφέρειας,  λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα,  με αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησή της,  καλεί τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κώστας Μπακογιάννης.          

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, η οποία συντάχθηκε εν όψει της επίσκεψης του στην περιοχή, για την συμμετοχή του στο  αναπτυξιακό συνέδριο, την ερχόμενη Πέμπτη, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης:  

«Δεν πρόκειται για ένα τοπικό θέμα. Μιλάμε για μία κατάφορη αδικία που αφορά σε περίπου 650.000 χιλιάδες πολίτες της χώρας. Χάνουν αυτά που δικαιούνται λόγω ενός στατιστικού λάθους».

Αναφέρει επίσης  ότι «το γεγονός ότι έως σήμερα έχουμε καταφέρει να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο για έργα υποδομών και ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα».

Σχετικά με την στάση του κ. Τσίπρα αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης:

 «Σε αυτή την διεκδίκηση καλώ τον πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα μας και να δει ουσιαστικά την πρότασή μας για την δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρειά μας. Δεν ζούμε αλλού, γνωρίζουμε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας,  αλλά πρέπει επιτέλους η Στερεά Ελλάδα να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι Περιφέρειες. Με τα σωστά κριτήρια και τους ίδιους όρους». 

Tags: