Αποκαλύψεις για τις συναντήσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Αναφορικά με τις σχέσεις που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πάντα σοβαρός. Ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή, όσα ήταν επιτακτικά για εκείνον, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο που αντιμετώπιζε και μια δύσκολη εξίσωση να λύσει», είπε η Κ. Λαγκάρντ.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε δοθεί στα τέλη του 2015 και επαναπροβλήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais», για την διευθύντρια του ΔΝΤ στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».

Η συνέντευξη δόθηκε στα τέλη του 2015 και η οποία επαναπροβλήθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais» για την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».

Μεταξύ άλλων η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν «πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια, δεν είχε στρατηγική, δεν υποκρινόταν», ενώ πρόσθεσε ότι σεβόταν απόλυτα την ιδιότητά του και τους λόγους για τους οποίους είχε εκλεγεί.

«Ένιωσε πολύ σύντομα το συναίσθημα ότι βρίσκεται εντός ενός συλλογικού παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας ευρωζώνης και κανόνων που είχαν καθοριστεί», είπε, και αναφερόμενη στις επαφές που είχε τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και με τον Γ. Βαρουφάκη τόνισε:

«Είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι σύντομα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, όμως μαζί με άλλους 18-19, με μια ικανότητα προσαρμογής».

Tags: