Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή: Άγρια σύγκρουση για όλα με φόντο την συμφωνία

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής

Στα ύψη θα βρεθεί σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση, καθώς στις 11:00 το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής, η μετωπική σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, θα χτυπήσει κόκκινο.

Ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, έπειτα από το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία.

Την αυλαία αναμένεται να ανοίξει με ομιλία του στις 11 ο Αλέξης Τσίπρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή πολιτική κόντρα του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό υπήρξαν το Σαββατοκύριακο συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού και υπουργών για τα σχετικά θέματα.

Επί τάπητος θα τεθούν… τα πάντα, καθώς έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, με πολλά ζητήματα να είναι ανοιχτά.

Εκτός από τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις και τις επικρίσεις προς την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τα θέματα που θα συζητηθούν επίσης είναι η ασφάλεια των πολιτών, η καθημερινότητά τους, αλλά και το θέμα των σκουπιδιών που κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες στην πολιτική και δημοσιογραφική ατζέντα.

Ο Πρωθυπουργός πάνω στο θέμα αυτό, αναμένεται να στηλιτεύσει τη στάση της ΝΔ, ενώ κουβέντα θα γίνει και για το περίφημο ναρκοπλοίο, όπως επίσης και για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Όλα αυτά αναμένεται να ανάψουν την πολιτική κουβέντα στη Βουλή, πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών, που θα είναι η τελευταία μεγάλη πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τέλος, σε ο,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο κ. Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τη συμφωνία ως θετική και να αναφερθεί στις προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία και να περιγράψει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα και το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορές του με τη ΝΔ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top