«Πολύ ωφέλιμη» χαρακτήρισε την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Διάσκεψη για το Κυπριακό,  στο  Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου.      

«Νομίζω ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήταν πολύ ωφέλιμη. Ταξινόμησε τα ζητήματα και κουβεντιάσαμε τρόπους με τους οποίους θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά που αναφέρονται στις δύο Συνθήκες, Ασφάλειας και Εγγυήσεων.  Ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.    

Προηγουμένως,  ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στον χώρο της διάσκεψης, ότι αποτράπηκε η προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από την τουρκική πλευρά.   «Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς. Όπως πρόσθεσε «η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές».

Tags: