Σε τρία βασικά θέματα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το πρώτο είναι το «κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους επενδυτές», κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, το δεύτερο είναι το φλέγον ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και τρίτον το θέμα της συνομιλίας το Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους επενδυτές

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με την χθεσινή του παρέμβαση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα και την σοβαρότητά του, αλλά και την αξιοπιστία της πολιτικής του πρότασης. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εγγυώμενος ως επόμενος πρωθυπουργός του τόπου, ένα σταθερό πλαίσιο με:

- Χαμηλότερη φορολογία

- Ανόθευτο ανταγωνισμό

- Και λιγότερη γραφειοκρατία» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της αποκομιδής των απορριμάτων»

«Το χάος που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, που απειλούν την δημόσια υγεία, είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του, με τα ψέματά τους, τις ανέξοδες υποσχέσεις τους και την ανευθυνότητά τους:

 - θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών,

- εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα κοροϊδεύοντάς τους,

- δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας εν μέσω τουριστικής περιόδου,

- διαστρεβλώνουν με ωμό τρόπο την πραγματικότητα, γιατί ως συνήθως «αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα, κάποιοι άλλοι φταίνε» επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και συνεχίζει:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Γιατί, προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Η Κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρωθυπουργός οφείλει προσωπικά να αναλάβει την ευθύνη που του αντιστοιχεί από το Νόμο».

 Για τη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ως απαρέγκλιτη αρχή, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης και όσοι είναι υπόλογοι για οποιαδήποτε υπόθεση, να λογοδοτούν για τις πράξεις τους και να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου. Δε μπορεί, όμως, κανένας να παρεμβαίνει στο έργο της. 

Προχθές στην Βουλή ο κ. Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα από τα καίρια και κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες και η αντιπολίτευση. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία σήμερα, επανέρχεται και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση.

Τα ερωτήματα είναι ισχυρά και τα επαναφέρω:

1. Γιατί ο κ. Καμμένος - και με ποια ιδιότητα - μίλησε δώδεκα (12) φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά;

2. Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν το μόνο που έκανε, κατά τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να τον προτρέψει να πει την αλήθεια;

3.  Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία;

4. Πώς γνώριζε ο κ. Καμμένος ότι ο Γιαννουσάκης θα δεχόταν επίσκεψη στη φυλακή από την Εισαγγελική λειτουργό, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος;

5. Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος φέρεται ότι έχει ασκήσει πίεση στον Γιαννουσάκη, προκειμένου να αλλάξει στοιχεία της κατάθεσής του;

6. Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο;

7. Θα καταθέσει ο κ. Καμμένος τη λίστα των τηλεφωνικών του συνδιαλλαγών; Και αν είχε αγνά και αγαθά κίνητρα, γιατί δεν ζητά ο ίδιος να δώσει τις συνομιλίες του προκειμένου να αποδειχθεί η ειλικρίνειά του;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας και σημειώνει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις συνομιλίες του ΥΕΘΑ με τον καταδικασμένο για ισόβια έμπορο ναρκωτικών. Συνεπώς, καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: Γνώριζε ή όχι τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη;».

Tags: