Την μετατροπή της ΝΔ σε «ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ύστερα από την συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με ιοσβίτη κρατούμενο.  

Η ανακοίνωση πάντως αναφέρεται και στο τι «οφείλει να πράξει η Δικαιοσύνη», λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι θα αποσταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή για την ίδια υπόθεση.        

Υποστηρίζει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου:      

«Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη μετατρέπεται, από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Για τη ΝΔ, δεν αποτελεί ζητούμενο η πλήρης διαλεύκανση μιας υπόθεσης διακίνησης και εμπορίας 2 τόνων ηρωίνης, αλλά η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Απόλυτο καθήκον μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης Πολιτείας, καθώς και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι να πράξει τα δέοντα ώστε να διερευνηθούν σε βάθος υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτές σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Αυτό ακριβώς οφείλει να πράξει και θα πράξει ανεμπόδιστη η Δικαιοσύνη».

 

 

 

Tags: