Μοσκοβισί: Επιτυχής η συμφωνία αλλά χρειάζονται λίγα μέτρα ακόμη!

«Είναι δύσκολο να πεις πότε ακριβώς η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές»

Μοσκοβισί: Επιτυχής η συμφωνία αλλά χρειάζονται λίγα μέτρα ακόμη!

Για λίγα νέα μέτρα ακόμη κάνει λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί ενόψει της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από Σεπτέμβριο.

«Υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που θα απαιτούσαν ευρεία νομοθέτηση. Υπάρχουν επίσης λίγα που απαιτούνται με όρους δημοσιονομικών μέτρων» τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο Πρώτο Θέμα, αν και παραδέχεται πως «το πακέτο των μέτρων που έχει υιοθετηθεί είναι επαρκές ώστε η Ελλάδα να επιτύχει και να διατηρήσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ».

Ο Μοσκοβισί έκανε λόγο για τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και ξεκαθάρισε πως «το Eurogroup έχει επίσης δεσμευτεί να υποστηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει με σαφήνεια τον χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές: «Είναι δύσκολο να πεις πότε ακριβώς η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, από το ελληνικό γραφείο διαχείρισης χρέους (OΔΔΗΧ) και από τη συνεχή επαφή μεταξύ των Αρχών και των δρώντων στις αγορές. Ωστόσο, συμμερίζομαι την άποψη ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top