Στα …«σκουπίδια» η πρόταση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των δήμων - ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Στα σκουπίδια πέταξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την πρόταση Σκουρλέτη για δυόμιση χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων, και μέχρι τότε, να μείνουν στη θέση τους, με νέες συμβάσεις, οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει την κινητοποίησή της, έως την ερχόμενη Πέμπτη. Ωστόσο θα υπάρξει μέριμνα για αποκομιδή σκουπιδιών σε περιοχές με ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία. Αντιθέτως, η δεύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία στο χώρο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, αποφάσισε αναστολή της απεργίας της.

Την Δευτέρα πάντως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από πορεία, θα επιδώσει στον Πάνο Σκουρλέτη τις δικές της προτάσεις, οι οποίες συνοψίζονται για  λύση ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί με το λεγόμενο νόμο Παυλόπουλου. Δηλαδή μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με αυξημένη μοριοδότηση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους, για αυξημένο αριθμό προσλήψεων. Αυτό όμως σημαίνει και αύξηση των δημοτικών τελών, εάν δεν βρεθούν άλλοι πόροι.

Δήμαρχοι προχωρούν σε συμφωνία με ιδιωτικές εταιρίες για αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ανάμεσά τους και οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Χίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας στους δήμους, και ρίχνει την ευθύνη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top