Λύση-μπάλωμα από την κυβέρνηση για τα σκουπίδια: Πάει να καθαρίσει με ολιγόμηνες συμβάσεις ομηρίας

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη η μόνιμη λύση μέσω ΑΣΕΠ θέλει τουλάχιστον 6 μήνες

Σε λύση-μπάλωμα με ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα καταλήγειη κυβέρνηση για το μείζον θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα αφού θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Ήδη, τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και ταυτόχρονα, να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας. Αυτήν τη στιγμή, πέρα από τα εργασιακά, έχουμε νέα δεδομένα: των τόνων σκουπιδιών, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό, με υψηλές θερμοκρασίες και στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου. Και η νομοθεσία έχει και γι’ αυτό αναφορές για το πώς να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Tα σκουπίδια μπορούν να μαζευτούν με αντίστοιχου τύπου προβλεπόμενες συμβάσεις που θα γίνουν» είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον Real FM.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά συμβάσεις λίγων μηνών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι προχωρά τις διαδικασίες, με βάση, όπως σημείωσε, τα αιτήματα των δήμων, για τουλάχιστον 2.500 προσλήψεις προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top