Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της τρομοκρατίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη με τίτλο "Μέση Γη, η επιστροφή του πολιτικού κέντρου".

"Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:

"Νέα αυγά του φιδιού επωάζονται, η πολιτεία οφείλει να συντρίψει την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα, ωστόσο τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται. Η κυβέρνηση νομοθέτησε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την ακύρωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας".

 Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και προσωπική αναφορά λέγοντας: "Ήμουν 21 ετών όταν βίωσα την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι "χρέος μας ήταν να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τους θεσμούς της". Αυτό είναι το χρέος μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και στις αντιλήψεις που την τροφοδοτούν και να μη αφήσουμε την κρίση της οικονομίας να γίνει κρίση της δημοκρατίας. Αυτό είναι το υπέδαφος του φυτρώνουν τα άνθη του κακού".

Όσον  αφορά το βιβλίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του συγγραφέα. "Η διάκριση Δεξιά Αριστερά έχει υποχωρήσει, ειδικά στη νέα γενιά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: " Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε και καλούμε όλους τους δημιουργικούς πολίτες είναι μία μάχη κόντρα στην δημαγωγία της μετριότητας. Ακόμη και σήμερα η κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία. Η μεταπολίτευση τελείωσε το 2009 και τα χρόνια που ζούμε είναι μεταβατικά και τραυματικά".

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει λαϊκίσει και ότι έχει αρχίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. "Υπάρχει ένα ρεύμα που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Δεν θα πάμε στις εκλογές με την λογική του ώριμου φρούτου. Με αυτή την λογική κερδίζεις εκλογές αλλά δεν κερδίζεις την κυριαρχία".

 

Tags: