Το ΧΡΕΟΣ πήγε… στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ! Τι είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα

Σε καλό κλίμα η συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός με Μέρκελ και Μακρόν- Πρώτη ανάρτηση 08:07

«Να παραμείνει ισχυρός ο ευρω-ατλαντικός δεσμός σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις ασφάλειας» ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στο περιθώριο του δείπνου εργασίας της Συνόδου Κορυφής αρχηγών κρατών χωρών μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα συμμερίζεται την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών και πρόσθεσε ότι η χώρα θα συνεχίσει, παρά το πλαίσιο αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να ικανοποιεί τον στόχο που ετέθη στην Ουαλία για 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες.

Επίσης είπε ότι θα εξακολουθήσουμε, με το ειδικό γεωστρατηγικό μας βάρος, να ανταποκρινόμαστε ενεργά στις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημείωσε πως στηρίζουμε, στο πλαίσιο αυτό, και την ενίσχυση του αμυντικού τομέα της Ε.Ε. μέσω πρωτοβουλιών όπως η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η τρομοκρατία δεν εκπορεύεται από μία μόνο χώρα, μία μόνο θρησκεία ή ακόμη και από μία μόνο ομάδα, αλλά από δίκτυα τα οποία διαχέονται σε όλη την υφήλιο από Ανατολή σε Δύση και από Βορρά σε Νότο, ανεξαρτήτως εθνικών συνόρων».

Τόνισε επιπλέον ότι στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση του ρόλου της Συμμαχίας στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας πρέπει να εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Υπογράμμισε πάντως πως επουδενί δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό και να δίνει την εντύπωση «σύγχρονης σταυροφορίας».

Αναφερθείς στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο και παρά τις όποιες δυσκολίες, έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε θετικά».

Συζήτηση με Μέρκελ και Μακρόν για το ΧΡΕΟΣ

Σε πολύ καλό κλίμα μίλησε ο Πρωθυπουργός, στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο για το κρίσιμο θέμα της απομείωσης του χρέους και της συνολικής λύσης που αναμένεται να επιτευχθεί στο Eurogroup της 15ης Iουνίου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία προκειμένου να εργασθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Το τετ-α-τετ Τσίπρα με Τραμπ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κι ένα ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό από το twitter του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται να είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Σε παρακολουθώ.. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα! Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους!»

Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ από τον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top