Κοκορομαχίες και αυτή τη φορά στη Βουλή- ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ κατά Τσακαλώτου: Δεν φοράς παντελόνια

Ρελάνς από ΝΔ με αντίμετρα

Άγριες κόντρες έχουμε στη Βουλή όπου συνεχίζεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο. Με ένταση, ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς το κλίμα στην ολομέλεια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι σαφώς ηλεκτρισμένο.

Κοκορομαχίες και αυτή τη φορά στη Βουλή χωρίς πολλές τοποθετήσεις ουσίας. Πρωταγωνιστές οι συνήθεις ύποπτοι. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχαν νέο επεισόδιο στη βεντέτα που έχουν ανοίξει.

Τα νεύρα είναι τεντωμένα στη Βουλή , με πολλές εντάσεις , αντεγκλίσεις και πρωταγωνιστή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο, όπως έγραψε από χθες το star.gr.

Λοβέρδος: "Δεν φοράτε παντελόνια"

Βορίδης: "Να είσαι συνεπής. Να παραιτηθείς"

Τσακαλώτος: "Για αυτά περί παντελονάτου..δεν μπορεί να θεωρείται ότι οι άντρες λένε τα καλά και οι γυναίκες τα κακά.."

Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα και στηρίζει μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά βουλευτές και πολίτες.

Επιχειρώντας ρελάνς καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει τη δική της τροπολογία που περιλαμβάνει:

•ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ 20%

•ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤ.ΕΦΟΔΙΑ ΑΠΟ 24% ΣΤΟ 13%

•ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

•ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αυτό προκάλεσε νέα θύελλα, με το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού να απαντά: «Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;»

ΝΔ:  Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην κυβέρνηση

Στο μεταξύ φωτιές άναψε και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής . Δεν βλέπει αντίμετρα και εκφράζει προβληματισμό για το κατά πόσο είναι συνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια..

Το Μαξίμου πάντως επιχειρεί να στρέψει την συζήτηση στα καλά που προσδοκά μετά την ψήφιση των μέτρων και γι’ αυτό πρωί πρωί έκανε γνωστό ότι  Τσίπρας και Μέρκελ σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει του eurogroup την επόμενης εβδομάδας συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο θέμα της απομείωσης του χρέους ενώ μίλησαν και για το προσφυγικό και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top