Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνόπουλος - Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο

Σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνόπουλος - Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο

Σε ηλικία  87 χρόνων απεβίωσε σήμερα ο Γιάννης Αντωνόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Βόλου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Γ. Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1930, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πολιτεύθηκε για πρώτη το 1966 με την ΕΡΕ και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, χωρίς ωστόσο, να γίνουν εκλογές. Την περίοδο της δικτατορίας, τάχθηκε ενάντια, ιδιαίτερα μετά το «Κίνημα του Ναυτικού».

Διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας την περίοδο 1974-1981, ενώ επίσης για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος της κοινότητας Κισσού αλλά και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε δήμου Μουρεσίου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σαββατο ώρα 13.00 απο το Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.

Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Αντωνόπουλο, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο».

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της Παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου. Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο – την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.  Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top