Στην αντεπίθεση πέρασε  με ανακοίνωσή του  ο επικεφαλής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος απάντησε στην κριτική που του άσκησε η ΝΔ, για τα όσα δήλωσε σήμερα σχετικά με την διαφωνία του  με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» , όπως υποστήριξε.

 «Η Νέα Δημοκρατία που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση, στην οποία υπάρχουν πάντως αιχμές και για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται  ότι «όσο ήταν υπουργός Οικονομικών υποστήριζε τη μείωση της φορολογίας και την αναδιάρθρωση του χρέους ως προαπαιτούμενα για την απόδραση της χώρας από τη χρεοδουλοπαροικία». Όπως αναφέρει, τις απόψεις αυτές τις υποστήριζε από το 2010. «Η συνέπεια εξοργίζει τους ασυνεπείς», σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καταλήγει:

 «Η Ελλάδα που ασφυκτιά δεν αντέχει μία Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να αντιγράφει στην ασυνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 κι έναν ΣΥΡΙΖΑ που αντιγράφει τη μνημονιακή συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας του 2014».

Tags: