Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Παιδεία έδωσαν με ανακοινώσεις τους Μέγαρο Μαξίμου και ΝΔ.

Σχολιάζοντας την δήλωση του αρχηγού της ΝΔ για το ζήτημα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωσή του:          

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: "Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο".

Και τόνισε ότι "μέσα στο καλοκαίρι" θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις πανελλαδικές καθώς "θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις"

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα "ποιοτικό δημόσιο σχολείο" -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το "πάρεργο των φροντιστηρίων"».

Η απάντηση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησαν με ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Ας μην προκαλούν άλλο τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Χθες, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων και σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν ξέρει πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια ύστερα από 3 χρόνια.

Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η δημαγωγία τους ξεπερνά κάθε όριο».

Tags: