Στο κείμενο της συμφωνίας, το οποίο κατατέθηκε στη γερμανική Bουλή (και το έτσι το μάθαμε απο εκεί!) αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. «Κανονικά στην ελληνική Βουλή έπρεπε να είχε κατατεθεί , πλην όμως οι Γερμανοί μαθαίνουν γρηγορότερα αυτά που εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η σχολιάστρια του Star.

Όπως επισήμανε, το κείμενο περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που ξέρουμε,  αλλά εχει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μερικές μόνο απο αυτές είναι:

-Η  κυβέρνηση δεσμεύεται για ένα εθνικό σχέδιο είσπραξης φορών μέσω αυτοματοποιημένων κατασχέσεων. Το  κείμενο γραφεί ότι γίνονταν πλουσιοπάροχες ρυθμίσεις κατά το παρελθόν και αύτη η πρακτική πρέπει να τελειώσει. Όποιος χρωστάει,  ο λογαριασμός του ή το ακίνητο του κατάσχεται.

-Το ΔΝΤ «παίρνει πλέον τα κλειδιά» και αυτό θα αποφασίζει αν πιάνονται οι στόχοι.

-Οι δανειστές ζητούν δεσμεύσεις ότι η μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν θα καταπέσει στα δικαστήρια. Δηλαδή ακυρώνονται ουσιαστικά και τα δικαστήρια!

-Χρειάζεται ομοφωνία για τα αντίμετρα. Το ύψος και το είδος τους θα συναποφασίζεται με τους δανειστές.

-Τον Ιούνιο του 2018 αντί το 2017 θα καταβληθούν τα ληξιπρόθεσμα του κράτους στους ιδιώτες που έχουν φτάσει τα 5 δισ. ευρώ.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα. Και αύτη η κυβέρνηση δεσμεύεται πλέον απο μια πολυ βαριά συμφωνία , η οποία   φυσικά δεσμεύει και την επόμενη (όποια κι αν είναι) να υλοποιήσει μια σειρά απο σκληρά μέτρα».   

 

Tags: