Κ. Μακρή: Βαριά τα… «ψιλά γράμματα» του νέου μνημονίου

Ισχυρές δεσμεύσεις για νέα μέτρα ζητούν οι δανειστές

Στο κείμενο της συμφωνίας, το οποίο κατατέθηκε στη γερμανική Bουλή (και το έτσι το μάθαμε απο εκεί!) αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. «Κανονικά στην ελληνική Βουλή έπρεπε να είχε κατατεθεί , πλην όμως οι Γερμανοί μαθαίνουν γρηγορότερα αυτά που εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η σχολιάστρια του Star.

Όπως επισήμανε, το κείμενο περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που ξέρουμε,  αλλά εχει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μερικές μόνο απο αυτές είναι:

-Η  κυβέρνηση δεσμεύεται για ένα εθνικό σχέδιο είσπραξης φορών μέσω αυτοματοποιημένων κατασχέσεων. Το  κείμενο γραφεί ότι γίνονταν πλουσιοπάροχες ρυθμίσεις κατά το παρελθόν και αύτη η πρακτική πρέπει να τελειώσει. Όποιος χρωστάει,  ο λογαριασμός του ή το ακίνητο του κατάσχεται.

-Το ΔΝΤ «παίρνει πλέον τα κλειδιά» και αυτό θα αποφασίζει αν πιάνονται οι στόχοι.

-Οι δανειστές ζητούν δεσμεύσεις ότι η μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν θα καταπέσει στα δικαστήρια. Δηλαδή ακυρώνονται ουσιαστικά και τα δικαστήρια!

-Χρειάζεται ομοφωνία για τα αντίμετρα. Το ύψος και το είδος τους θα συναποφασίζεται με τους δανειστές.

-Τον Ιούνιο του 2018 αντί το 2017 θα καταβληθούν τα ληξιπρόθεσμα του κράτους στους ιδιώτες που έχουν φτάσει τα 5 δισ. ευρώ.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα. Και αύτη η κυβέρνηση δεσμεύεται πλέον απο μια πολυ βαριά συμφωνία , η οποία   φυσικά δεσμεύει και την επόμενη (όποια κι αν είναι) να υλοποιήσει μια σειρά απο σκληρά μέτρα».   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top