Ζόζεφ Ντόουλ: Η ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη - οι λαϊκιστές δεν έχουν κανένα πρόγραμμα

Τι μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του STAR

Ζόζεφ Ντόουλ: Η ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη - οι λαϊκιστές δεν έχουν κανένα πρόγραμμα

Τη συμφιλίωση των εθνών, των λαών και των πολιτισμών που ζουν εν ειρήνει χάρη στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπενθυμίζει με την ευκαιρία της επετείου της Διακήρυξης Schuman στις 9 Μαΐου 1950, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντόουλ, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και κατηγορώντας του λαϊκιστές που στρέφονται εναντίων της, πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόγραμμα ή αντιπρόταση.
 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει στο επετειακό το μήνυμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει πάντα ένα έργο που θα εξελιχθεί συνεχώς. Η ΕΕ αντιπροσωπεύει την ελευθερία, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ενότητα. Αυτές οι κοινές αξίες είναι εδώ για να προστατεύουν τους ευρωπαίους πολίτες και τον τρόπο ζωής μας. Εφόσον επιλέγουμε να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας, το ευρωπαϊκό σχέδιο θα είναι πάντα αυτό με το οποίο θα μπορούμε να ταυτιστούμε και η Ευρώπη θα είναι ο τόπος που όλοι μπορούμε να αποκαλέσουμε σπίτι μας. Αυτό θυμόμαστε και γιορτάζουμε στις 9 Μαΐου».
 
Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, σημειώνει ότι «όχι πολύ καιρό πριν, ανταγωνιστικά έθνη αποφάσισαν να καθίσουν μαζί, να βάλουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να ζήσουν ειρηνικά».

Εξηγεί ότι «με τα χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ένωση δημοκρατίας και ευημερίας, με τα υψηλότερα πρότυπα διαβίωσης, κοινωνικής ασφάλισης και διανομής εισοδήματος σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Αυτά τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα δεν πρέπει ούτε να θεωρηθούν δεδομένα ούτε ξεπερασμένα, διότι μια ήπειρος χωρίς μνήμη είναι μια ήπειρος χωρίς μέλλον», τονίζει ο Ζόζεφ Ντόουλ.
 
Καταφερόμενος εναντίον των απανταχού λαϊκιστών και ευρωσκεπτικιστών δε, αναφέρει: «σήμερα, οι φωνές που αποκαλούν την Ευρώπη ένα ξεπερασμένο έργο δεν έχουν καμία μνήμη. Οι λαϊκιστές που διαστρέφουν την αλήθεια και προωθούν τις δικές τους ατζέντες και φιλοδοξίες δεν έχουν κανένα όραμα. Για να μπορούμε να επικρίνουμε την Ευρώπη, πρέπει να μπορέσουμε να φέρουμε μια συγκεκριμένη αντιπρόταση στο τραπέζι. Η απλή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ευρώπη. Η ΕΕ είναι η καλύτερη απάντηση στις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, καθώς ήταν και η καλύτερη απάντηση για την υπέρβαση δεκαετιών πολέμου πριν από 70 χρόνια».
 
«Η Ευρώπη έχει προχωρήσει πολύ από τις 9 Μαΐου του 1950. Για την καλύτερη αντιμετώπιση των ανησυχιών των πολιτών μας, πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο στις τρέχουσες προκλήσεις. Η Ευρώπη είναι η μόνη απάντηση σε ένα καλύτερο μέλλον και παραμένει ο μόνος δρόμος μας προς τα εμπρός» καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top