«Η επικράτηση Μακρόν έναντι της αντιδραστικής, αποκρουστικής, υποψηφιότητας Λεπέν αποτελεί νίκη για τα τμήματα εκείνα του κεφαλαίου που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με εκείνα που αμφισβητούν -για τα δικά τους συμφέροντα- αυτήν την πορεία. Σε καμία περίπτωση, συνεπώς, δεν αποτελεί πραγματική νίκη για το γαλλικό λαό» αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές και την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν.

«Και ο Μακρόν, όπως και οι προηγούμενοι, θα γονατίσει το γαλλικό λαό με νέα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο θα εκτεθούν σύντομα όλοι εκείνοι που -και στην Ελλάδα- μιλούν για «ανάσα» και “νέα ημέρα”, όπως εκτέθηκαν παλιότερα με τον Ολάντ και το "νέο αέρα", που δήθεν θα έφερνε» καταλήγει o Περισσός.

Εξάλλου, ο γ.γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σχολίασε πως «οι μόνοι που πρέπει να χαίρονται για την νίκη Μακρόν στην Γαλλία είναι οι τραπεζίτες πάτρωνες του και οι υπέρμαχοι της πολιτικής σκληρής λιτότητας της Μέρκελ, την οποία υφίσταται εδώ και 7 χρόνια και ο Ελληνισμός με το μνημόνιο». 

 

Tags: