Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «τα διόδια στο οδικό δίκτυο», δήλωσε πως «δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια».

Η συζήτηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξελίχθηκε σε κλίμα έντασης καθώς οι παριστάμενες συλλογικότητες από κατοίκους του Αγ. Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά.

«Δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018» επεσήμανε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού. Αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με  εργολάβους και κατασκευαστές, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τις συμβάσεις ως εύκολη λύση, πλην όμως θα έπρεπε να επιστρέψουμε την κοινοτική χρηματοδότηση και αποζημιώσεις ύψους 8.5 δις».

Συμπλήρωσε ότι «αυτός ο κίνδυνος έπρεπε κατά προτεραιότητα να αποσοβηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι 5 αυτοκινητόδρομοι, οπότε και θα ακολουθήσει και η διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων».

Tags: